כאבי ברגליים בזמן מאמץ

דיון מתוך פורום  הליכה וניתוח תנועה

19/06/2012 | 23:03 | מאת: אבירן

שלום,קוראים לי אבירן ואני בן 18 וחצי עוד מעט מתגייס. אני סובל שנתיים מכאבי רגליים בזמן הליכה או ריצה. לדוגמא בזמן ההליכה לבית הספר לאחר כ-10 דקות בערך אני מתחיל להרגיש כאבים חזקים ברגליים בעיקר ברגל שמאל,אני מרגיש שכל השרירים ברגל שלי מתכווצים ואני לא מסוגל לדרוך עלייה ואני צריך לעצור לכמה דקות שהכאב יעבור. אמרתי את זה לאורטופד והוא שלח אותי לבדיקת מיפוי עצמות אבל בבדיקה התברר שאני סובל משברי מאמץ ברמה קלה מאוד.אבל הבעיה היא שהכאבים שלי הם ממש חזקים אז רציתי לשאול ממה הכאבים נובעים? ואולי אני צריך לעשות בדיקה אחרת ? תודה רבה

שלום אבירן שתי האבחנות שהייתי חושד בהן בעקבות הנתונים שמסרת הן תסמונת המדור הסגור או שין ספkינטס. לפני שבודקים את תסמונת המדור שהינה בדיקה חודרנית וכואבת כדאי לשלול שין ספלינטס כאשר זהו לא שבר מאמץ. מדובר בדלקת של קבוצת השרירים המתחברים לעצם. בשברי מאמץ הכאב יופיע לא מאד בסמוך לתחילת הפעילות. כדאי לעבור אבחון ביומכאני של הגפה התחתונה אצל פיזיותרפיסט שמתמחה בתחום. בהצלחה סאם www.imacs.co.il

מנהל פורום הליכה וניתוח תנועה