פריצת דיסק וריצה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

02/12/2016 | 22:25 | מאת: ליאת

דר' שלום, לבעלי אובחנה פריצת דיסק בחוליות L4-L5 עבר הליך של צריבת דיסק לפני 5 שנים בערך. סובל מכאבים מידי פעם אשר מקרינים לרגל. שאלתי היא האם במצבו יכול לרוץ ? ובמידה ולא, איזו פעילות ספורטיבית היית ממליץ לו לעשות? תודה

כעקרון אין בעיה בריצה אבל כדשאי להקפיד על עליה למצב ריצה באופן מדורג עם סרגל מאמצים איטי והדרגתי (אחרי שיראה שהליכה בצק הולךועולה -אינה גורמת לבעיה) וכן לרוץ על משטח לא קשה כמו אספלט אלא אדמה חול עפר דשא וכו וכמובן ל"הקשיב" לגוף ואם בכל זאת יש החמרת הכאב - להפסיק או לפחות להוריד הקצב עד להתרגלות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה