תמט של חוליה - שבר דחיסה - אוסטיאופורוזיס קשה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

02/04/2016 | 21:34 | מאת: אני

ד"ר ערב טוב, שאלתי : אמי, בת 74, סובלת מאוסטיאופורוזיס קשה (מטופלת בכדורים שבועיים). בשל כאב גב מתמשך, נשלחה לסי טי בו אובחן תמט של חוליה T11 (חלק מהרופאים רשמו D11). בכל החוליות, קיימים שינויים ניווניים של הדיסקיות וכן, עקמת גבית עליונה קמורה ימינה ותחתונה קמורה שמאלה. לאחרונה, ביקרה אצל אורטופד, אשר אמר כי השבר הדחוס בחוליה נמצא בשלבי ריפוי ראשוניים , המליץ על חודש נוסף מנוחה וכן, חגורה לגב . לא ברור לי לאיזו חגורה הכוונה מאחר וקיימים הרבה סוגים. גם רופא המשפחה לא ממש ידע להסביר ואמר שניתן להשיג בכל חנות לציוד אורטופדי . אני ממש רוצה לקדם את הרכישה כדי שאמא תוכל לתפקד בביטחון. אשמח מאד אם תוכל לעזור לי בנדון. האם זו חגורה סטנדרטית לכולם או שיש צורך להתאימה למטופל לפי סוג הבעיה? תודה רבה מראש, בת אוהבת

זו שאלה שעליך להפנות לרופא המפנה אבל סביר שהוא מתכוון לחגורה שנקראת מחוך JEWETT או חגורת 3 נקודות ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

06/04/2016 | 17:41 | מאת: אני

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה