צפון

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

04/03/2016 | 20:44 | מאת: ביסן

אהלן, ביצעתי סי.טי ע"ש מותני ובפענוח נתגלה שיש לי שני בלטי דיסקים L4/L5; L3/L4 נרשם שהדיסק הבין חולייתי הודגם עם בלט דיפוזישגורם להיצרות של השק הדורלי לקוטר סגיטלי של כ- 8 ס"מ.. מה לדעתך אופציות הטיפול והאם זה דורש ניתוח?? לגבי כאבים ומגבלות: כאב לאורך כל שעות היום קיים ולעיתים מחמיר לכמה שעות, ישנם ימים בהם אני נמצא בתפיסה שלא יכול להזיז את הגב והצוואר נתפס לי, עם הפרעות שינה ושינויי תנוחה כמעט כל הלילה; ללא קשר אני עברתי ניתוח בברך ימין עקב קרע במיניסקוס ושחיקת סחוס פעמיים, כרגע רגל שמאל גם כן יש חשש לקרע... אשמח להתייחסות הן לטיפול והן לאפשרויות ניתוחיות אם בכלל יש צורך או מחייב!!!

הצורך בניתוח נקבע לפי חומרת התסמינים והממצאים בבדיקה הגופנית ותגובה לטיפולים לא ניתוחיים עד כה ולא רק לפי הדימות בידמות עצמו אין דבר שמחייב ניתוח אבל אם כלום לא עוזר - אפשר לשקול טיפול פולשני כמו צריבת דיסק וא/או ניתוח לפי חומרת המצב - לאחר פגישה בדיקה ועיון בצילומים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה