פיענוח MRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/07/2015 | 14:53 | מאת: tal

אשמח להסבר על המסמך שהתקבל - להלן ממצאי בדיקת MRI של ע"ש צווארי ללא הזרקת חומר ניגוד הבדיקה הושוותה לבדיקת CT ע"ש צווארי מה-11/5/2015. הבדיקה נעשתה בשקלול T2 , T1 סיבת הפניה : עפ"י המלצת אורתופד לקראת שקילת ניתוח ב-RADIO FRQUENCY. ממצאים: במעבר הקרניו צרוויקלי מודגמים טונסילים צרברלריים בעמדה נמוכה גבולית מגיעים לקו הקליבו-אוקסיפיטלי. בגוף חוליה C5 מודגם אות נמוך ב- -T1 ו-T2 המתאים לסקלרוזיס המודגמת ב-CT באותו המיקום, מתאים ב- End plate של גופי החוליות C5-C6 משני צידי המרווח הדיסקלי, מודגמים שינויים בסיגנל מיח העצם בגובה C5-C6 מודגם דיסק אוסטאופיט אחורי קטן, עיבוי הליגמנטום פלאבום ושינויים ניווניים במפרקים האונקוורטברליים הגורמים להיצרות קלה של תעלת השדרה והיצרויות קלות—בינוניות של הפורמינות דו"צ. בגובה 6-7C דיסק-אוסטאופיט אחורי קטן ועיבוי הליגמנטום פלאבום הגורמים להיצרות להיצרות קלה של תעלת בשאר הגבהים ללא הדגמת בקע דיסקלי משמעותי, ללא היצרות משמעותית של תעלת השדרה או הפורמינות. התרשמות: שינויים ניווניים קלים יחסית הבולטים ביניהם בגבהים C5-C6 , ו-6-7C עם גרימת היצרות קלה של יישור הלורדוזיס הפיזיולוגי. לשינויים ניווניים. המתאימים לשינויים ניווניים. השדרה והפורמינות. חוט השדרה ללא סיגנל פתולוגי. תעלת השדרה והיצרויות קלות-בינוניות של הפורמינות דו"צ. לציין עמדה גבולית נמוכה של הטונסילים הצרבלריים המגיע עד לגובה הקו הקליבו-אוקסיפיטלי.

כפי שצוין הרבה שינויים ניונים ללא לחץ על החוט נראה שיאין ממצא מסכםן אבל יש הרבה סיבות אפשריות לכאב ממליץ יעוץ מומחה עמוד שדרה מסודר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה