כאבים כרוניים חזקים בכתף וMRI

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

22/07/2014 | 16:48 | מאת: נועם

אני בת 20, ומגיל 4 בערך סובלת מכאבים כרוניים חזקים מאוד בכתף ימין (יותר נכון שכמה) שאינם משתנים בעוצמתם ואינם נסוגים כל השנים, המקרינים לעמ''ש צוואר. אני פשוט קמה בבוקר ללא כאב כלל, אך ככל שמפעילה את היד, כותבת, מרימה עצמים או מקלידה, הכאב הולך ומחמיר עד שמגיע לרמה בלתי נסבלת ואני חייבת לשכב כדי להפיגו מעט. עד היום עשינו CT עמ''ש שיצא שלילי (אין לראות פריצת דיסק, מבנה גרמי תקין) מיפוי עצם (לבעיה אחרת) ולא נראו בו קליטות פתולוגיות בעמ''ש\עצמות השכם, וUS לשתי הכתפיים-בו נמצא "גיד סובסקפולריס-הודגם בנפח מופחת ביחס לצד שמאל, ככל הנראה קרע חלקי". לצערי לא צויין גודל הקרע במילימטרים. כמובן בדיקת אורתופד (שהייתה די רשלנית כי הוא לא ממש מישש) שקבע שהטווחים מלאים והתחושה תקינה. לשמחתי, אורתופד אחר אליו פניתי נתן הפניה לMRI עמ''ש צווארי וגפה עליונה כדי לשלול בקע דיסקלי שלא אובחן בCT ונזק אפשרי לגידי השרוול המסובב, אך לצערי, לאחר קרבות רבים עם הקופה, אושר רק MRI עמ''ש צווארי. חשבתי שבמקרה שלי אולי עדיף לוותר על העמ''ש (במיוחד כי לא הודגם ממצא פתולוגי בCT) ולבקש מהקופה לאשר במקומו MRI כתף כי הרי בה כן מצאנו פגם וכי הכאב מתחיל ממנה ומתפשט לצוואר ולא להיפך מה שעשוי לרמוז שהבעיה דווקא בכתף עצמה. מה דעתך, האם אכן כדאי לסמוך על חוסר הממצאים בCT ולוותר על MRI צווארי ובמקום לבקש את MRI הכתף? מה הסיכוי שיש בקע דיסק שלא אובחן בCT וכן עשוי להמצא בMRI? האם לדעתך תמונה של קרע חלקי כזה יכולה להתאים לתלונות של 17 שנה כאבים בלתי נסבלים ועוצמתיים כלכך או שאולי עוד איזשהו מרכיב מסתתר כאן? אשמח לכל מידע שתוכל לתת לי. רב תודות

אחרי זמן כה רב הייתי עומד על בצוע של שניהם אפשר לבצע אחד ואם אין בו סבר לתסמינים לדרוש לבצע את השני ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה