החלמה מבעייה בחוליות S1 L5 - בקע דיסקית

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/10/2013 | 12:17 | מאת: לידור

היי , יש לי בעייה שמלווה אותי די הרבה זמן (3 חודשים כמעט) ללא פתרון. עד לפני חודשיים וחצי שיחקתי כדורגל (לא באופן מקצועי) פעמיים בשבוע, שעתיים בכל מפגש שהיה די אינטנסיבי ונמרץ. ופתאום התחילו לי כאבים בשריר הירך האחורי למעלה, ממש מתחת לעכוז, הכאבים לא תמידיים אלא בתנועות מסוימות ובנוסף מידי פעם ישנם כאבים גם בשריר התאומים בעיקר לאחר ישיבה ממושכת, הייתי אצל כמה רופאים חלקם טענו שזה לא קשור לגב ואחד מהם אפילו אמר שזה קרע בשריר הירך האחורי. בסופו של דבר עשיתי בדיקת CT גב ורופא אורתופד כן איבחן בעייה בגב ולפי ממצאי הCT נרשם כדלקמן: "סריקה S1 L5 - בקע דיסקית מרכזי קטן עם סימני לחץ קל על שק הטקלי" חשוב לציין שמאז הכאבים לא עשיתי בכלל פעילות גופנית (אולי פעם אחת וגם משהו שולי). האורתופד הפנה אותי למרפאת כאב ופיזיותרפיה (עדיין לא התחלתי שם טיפולים) ובנוסף הפנה אותי לכירופרקט אצלו כבר הספקתי לבצע 2 טיפולים. האם בעייה זו מוכרת? מה עלי לעשות בכדי לפתור בעייה זאת? אני חייב לציין שאני כבר די מיואש מהפציעה ומאוד מתוסכל מחוסר היכולת לבצע פעילות גופנית.

בעיה אבחנתית מוכרת שיכולה לנבוע מפגיעה בשרירי הירך בירך במפרקי האגן או בעמוד השדרה ובלתי אפשרי להבדל ללא בדיקה גופנית וסבידוקת עזר ולפעמים אפילו אתן זה לא קל אם עדין מפריע - מציע לך הלהגיע ליעוץ מסודר ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה