MRI עמוד שדרה מותני

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/07/2012 | 11:46 | מאת: אני - אני

אבי, בן 76, התגלה סרטן הערמונית ללא גרורות. אך לאחר MRI האחרון קיבלנו תשובות סותרות משני רופאים שונים - לפי אחד מהם יש גרורות ולפי אחר אין. אנא - אשמח לחוות דעת נוספת- איננו יודעים מה לעשות. למי עלינו לפנות? MRI: ידוע על קרצינומה של הפרוסטטה. מודגמת עמדה תקינה של חוליות עמוד שדרה רטרוליסטזיס קל בגובה L5-S1 קונוס מדולריס בגובה L1 אי סדירות ניכרת של המרקם הגרמי כולל אי סדירות של לוחיות הקצה. מוקדים היפראננטנסים מרובים היכולים להתאים לשינוי שומני. מודגם תמט בגובה D12 עם היפואנטנסיות בהיקפו ברצף T1 והיפראנטנסיות ב STIR האדרה לאחר הזרקת ח.נ גם בהיקף גוף החוליה - מדובר ככל הנראה בתמט רסנטי. אין גוש האדרתי של רקמה רכה בולט בחוליה. בגובה D12-L1 בלט דיסק היקפי ושינויים נווניים פצטרים, לחץ קל על השק. ללא הצרות פורמינלית משמעותית. האדרה קלה של הדיסק ושל לוחית קצה עליונה בגובה D12-L1 ללא האדרה ניכרת בהיקף גוף החוליה. בגובה L1-2 - אין עדות לבלט דיסק משמעותי . קיימת אי סדירות של מרקם הדיסק עם אזורים היפרנטנסים בתוכו והאדרה לאחר הזרקת ח.נ ללא האדרה ניכרת של לוחיות הקצה. בגובה L2-3 בלט דיסק היקפי לחץ קל על השק. שינויים ניוום פצטרים ללא הצרות פורמינלית משמעותית. בגובה L3-4 - ללא בלט דיסק משמעותי . שינויים נווניים פצטרים ללא הצרות פורמינלית משמעותית.. מוקדי האדרה בתוך הדיסק הבין חוליתי ללא התבלטות ניכרת וללא האדרה ניכרת של לוחיות הקצה. בגובה L4-5 - ללא בלט דיסק ניכר. שינויים נווניים פצטרים עם היפרטרופיה של לגמנטום פלבום. הצרות פורמינלית קלה דו"צ... מוקדי האדרה בתוך הדיסק הבין חוליתי, ללא האדרה ניכרת של לוחיות הקצה. בגובה L5-S1 בלט דיסק עם בקע מרכזי קטן. שינויים ניוונים פצטרים. המיסקרליזציה של L5-S1 מימין עם שינויים ניוונים במפרק של הפרוצט הרוחבי של L5 עם S1. הצרות פורמינלית דו"צ בגובה זה ניכרת מעט יותר מימין. מוקדי האדרה בדיסק הבין חוליתי. האדרה במפרק L5-S1 באזור הפרוצט הרוחבי מימין. לסיכום: מודגמים שינויים נוונים בולטים וכן מוקדי האדרה בדיסקים הבין חולייתים. בולט במיוחד בגובה L1-2. אין עדות לתפיחות רקמה רכה בגובה החוליות המתניות. יתכן שההאדרה על רקע ניווני. בגובה D12 מודגם תמט של ללוחית עליונה של גוף החוליה. ללא התבלטות ניכרת לחלל התעלה. האדרה לאחר הזרקת ח.נ גם בהיקף גוף החוליה מדובר ככל הנראה בתמט רסנטי. אין גוש האדרתי של רקמה רכה בולט בחוליוה, לקורלציה קלינית האם על רקע חבלה - עפ"י שיקול קליני לשקילת מעקב לשלילת תהליך בגוף החוליה כגורם לתמט..

אין לי דרך לענות על הדילמה בלי לראות הצילומים ויתכן שגם אחרי עיוו בהם זה לא אפשרי יתכן שיש היגיון בסיטואציה כזו לבצע הזרקת צמנט לחוליה כטיפול לכאב הממוקד ובאותה הזדמנות שכבר יש מחוט המוחדרת לחוליה - לקחת ממנה חומר לביופסיה על מנת לברר אם מדובר בשבר הקשור לחולשת עצם בלבד או שהוא תגובתי לגרורה ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-7478864

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה