כאבי גב כרוניים

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

13/01/2008 | 16:56 | מאת: דלית

שלום רב!הנני בחורה צעירה כבת 28 שעברה ניתוח סקוליוזיס בגיל 12 ובו הוכנסו לי גם 2 פלטינות לאורך הגב , מזה כשנתיים בערך סובלת מכאבים עזים,יש גם חולייה שבורה שנתגלתה חוליית L1 וישנו גם קושי בתנועות הגוף והתכופפות ,משיכה לרגל ימין גם ולעכוז לסירוגין הרופא שניתח אותי בעבר המצליץ על ניתוח חוזר )שייך לקופה אחרת וכיום אני במכבי לכן גם לא יכולה להיות אצלו בביקורים )האורטופד הנוכחי שלי המליץ על כדורים בשם tramdol 50 mg פעמיים ביום ובנוסף לאחר שחזרתי אליו והתלוננתי שהכאבים לא נעלמים רשם לי etodolac 400mg פעמיים ביום לתקופה של 10 ימים. שאלותי הן כאלו: האם התרופה etodolac יכולה להשפיע על מצב כמו שתיארתי ואם יש סיכוי האם הניתן ליטול אותה לתקופות ארוכות והאם הטרמדול שלתקופות ארוכות של יותר מחצי שנה מאבד מהאפקט של השפעתו כמו שלקחתי עד היום כבר. ואם יש איזשהו פיתרון שהינך יכול להציע. יש לציין שאני נוטלת אסיוול ומירו האם יכולות להיות תגובות בן תרופתיות עם 2 התרופות שציינתי קודם . בתודה מראש דלי ת

ניתן לקחת התרופות זמן ממושך אם כי לא מומלץ לחיות על תרופות אלו כדרך חיים כי בסופו של דבר הן עלולות לגרום נזקים\ אם יש חויה שבורה ובעיות אחרות - כדאי להגיע למומחה עמוד שדרה על מנת לשקול פתרון מתאים - ואם תרצי תוכלי לתאם בדיקת יעוץ לשם כך במרפאתי ד"ר נחשון רנד מומחה לאורתופדיה ולניתוחי עמוד שדרה

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה