כאבים לאחר ניתוח דיסקטומיה

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

01/05/2017 | 14:09 | מאת: נטע

שלום דוקטור, לפניי כחודשיים וחצי ביצעתי ניתוח דיסקטומיה בחוליה L4-5, לאחר כאבים רבים עדיין ומשיכה לרגל שמאל נשלחתי לבצע MRI נוסף 4-L3 :בלט אנולוס משיק לשק התקאלי. 5-L4 :מצב לאחר למינקטומיה שמאלית. באזור הלמינקטומיה נראית צלקת. הסננה סביב השורש משמאל והסננה באזור הלמינקטומיה שעוברות האדרה בגדוליניום. לא מזהים בקע. הבקע שהיה במקום בבדיקה הקודמת ב- 2017/1/1 נותח ואינו מזוהה כעת. קולקציה פסית עדינה באורך כ- 8 מ"מ וברוחב של כ- 3 מ"מ נראית באזור הלמינקטומיה. הסננה דיפוזית ברקמות הרכות פארא ורטברלי כולל קולקציה בשומן התת עורי. הקולקציה נמשכת לאורך כ- 6 ס"מ ורוחבה מגיע לכ- 1 ס"מ במישור AP .האדרה סביב הקולקציה בגדוליניום. לתשובתך אודה

על פי התשובה הממצא העיקרי הוא הצטברות נוזל במקום - יתכן נוזל שדרה יתכן זיהום יתכן נוזל תגובתי נראה לי שצריך כעת מספר בדם לשלול זיהום ומעקב של הרופא המטפל ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה