מהו מגדע ליטי בגוף הסטרנום?

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

21/04/2017 | 18:21 | מאת: לילי

שלום ד"ר. אימי, בת 51, חלתה בסרטן השד בשנה שעברה. הגידול היה מקומי (בשד בלבד) והוצא בניתוח בדצמבר האחרון. מזה חודשיים שלוש היא מרגישה כאבים חזקים מאד בעצם החזה שמונעים ממנה לתפקד כרגיל. בבדיקת הסיטי נראה שיש נגע בסטרנום. הרופאה שלחה אותה לבדיקה נוספת, ביופסיה תחת סיטי, והתוצאה שהגיעה היום היא: "מגדע ליטי בסטרנום העליון גם על בסיס ה PET." מה התוצאה אומרת? האם זוהי גרורה?

זו עלולה להיות גם גרורה כמו גם דברים אחרים וצריך הלמשיך בבירור על ידי ביופסיה של רקמה לבדיקה פתולוגית ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

23/04/2017 | 14:28 | מאת: לילי

היי, ,תודה רבה על התשובה המהירה. כבר ביצעו לה ביופסיה תחת סי.טי... האם צריך ביופסיה נוספת? ואם כן, לשם מה צריך לעשות ביופסיה פעמיים?

אם יש תשובה ואבחנה ברורה בביופסיה שנלקחה - אין שום סיבה לביופסיה נוספת אלא להחלטה על הטיפול המתאים ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה