טיפול בניוון חוליות

דיון מתוך פורום  בעיות גב ועמוד השדרה

27/03/2017 | 22:16 | מאת: דן

שלום, אני סובל מניוון חוליות שגורם לכאבים עזים 24/7 והדבר היחיד שעזר לי בזמן התקף קשה זה היה זריקת סטרואידים ואביטרן -עכשיו אני בדקתי והסטרואידים האלו -דקסמטזון משמשים לשיכוך כאב/דלקת-פועלים על מערכת החיסון. האם ניתן לטפל ואפילו להוביל להחלמה מהזרקת או מתן ססטרואידים אנאבוליים-שמעודדים גידול רקמות? באופן תאורטי ניון חוליות זה כאשר החוליה מתפוררת לאט או חוליה פגועה אז באופן תאורטי צריך לבנות אותה מחדש והדרך לגדל משהו זה על ידי הורמוני גדילה אז האם יש ניתן לפתור את הבעיה על ידי סטרואידים אנאבוליים? או לפחות להזריק אותם לשרירי הגב הקורבים לחוליה הפגועה על מנת לחזק אותם? תודה.

הדרך היא כלל לא סטראודים לא רגילים ובודאי שלא אנאבוליים אלא בירור יסודי של סבת התסמינים ומה המצב המדויק והאבחנה שלמצבך - וןטיפול בהתאם קורטיזון זו הקלה לזמן קצר היום על חשבון צרות גדולות יותר בעתיד ד"ר נחשון רנד מומחה לכירורגיה אורתופדית ולניתוחי עמוד השדרה www.isc.co.il [email protected] קביעת תור: 7645400 - 03 054-747886

מנהל פורום בעיות גב ועמוד השדרה