עזרה בפענוח בדיקות עיניים

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

30/08/2009 | 03:04 | מאת: רבקה

שלום רב!!! אשמח לקבל הסבר לפענוח מיפוי קרנית. שתי עיניים: בסקלת NORMALIZED מיפוי בגדר הנורמה. הערות: ללא עדות טופוגרפית לקרטונוס. אולם עקב האיסימטריה הקלה בין החלק העליון לתחתון, מומלץ לחזור על טופוגרפיה נוספת בעוד כשנה. הפענוח מתבסס על התמונה הטופוגרפית בלבד, השוואה קלינית נחוצה. אשמח לקבל הסבר על הפענוח. בנוסף לכך עשיתי את הבדיקות הנ"ל: sc (ימין) 6/24add-0.75-0.75*180 6/15 v (שמאל) 6/24add-0.75-0.75*180 6/15 cover test orthophoria d+n fusion range pd:+20 pd:+30 תנועת עיניים תנועתיות תקינה. קונברגנציה: טובה bagolini d:fusion n:fusion stereopsis .stereopsis:80 second of arc רפלקציה cycloplegic refraction right:SPH:-2.75 cyl:-2.25 axis:180 סיכום הבדיקה: left:sph:-2.75 cyl:-2.25 axis:180 subjective refraction right sph:-0.75 cyl:-0.75 axis 180 180 left:sph:-0.75 cyl:-0.75 axis autorefractometer right:-2.50-2.00*66 left:-3.50-1.75*149 החלטות והמלצות: אין פזילה ואין בעית מיקוד הראיה הדו עינית טובה יש קוצר ראיה+אסטיגמטיזם בינונים ומכיון שהיא אינה הרכיבה משקפים(לא הצליחות להתאים) שנים והייתה צריכה, יש לה SPASM מוזמנת לSUBJECTIVE, לבדוק אם היא יכולה לקבל את כל התיקון לפונדוס. שדה ראיה 1: פענוח בדיקת ראיה ממוחשבת: עין ימין: (2 - 24) אמינות הבדיקה: פיקסציה לא יציבה מספיק פענוח: צמצופ היקפי+מדרגה נזלית עליונה. השוואה: אין שדה קודם להשוואה. עין שמאל: אמינות הבדיקה: אמינות די טובה. פענוח: אובדן כמעט מלא של מחצית תחתונה+מדרגה נזלית עליונה. השוואה: אין שדה קודם להשוואה. שדה ראיה 2: (2-24) עין ימין איכות הבדיקה: אמינות נמוכה פענוח: צמצום היקפי + מדרגה נזלית תחתונה. השוואה: תמונה שונה מקודם עין שמאל איכות הבדיקה: אמינות די טובה פענוח: צמצום היקפי השוואה: הרעה בדיקת אלקטרופיזיולוגית של מערכת הראיה: PATTERN V.E.P מגירוי עין ימין בנפרד - בתגובה למשבצות גירוי של 18, 36, 72 נתקבלו מענים הכוללים גלים נחותים במקצת בלטנטיות תקינה. מגירוי עין שמאל בנפרד: בתגובה למשבצת גירוי של 36 ו - 72 ניתן היה לזהות מענים הכוללים גלים נחותים במקצת. בלטנטיות תקינה. ממצאי הבדיקות מצביעים על תפקוד מקולרי סביר בשתי העיניים בתגובה לגירוי צורתי מתחלף. ייתכן שכשר הראיה מימין מעט טוב יותר מאשר משמאל. אשמח לדעת מה מצב העיניים שלי ועל מה מצביעות הבדיקות שלי? כמו כן ברצוני לדעת האם יש קשר בין בדיקת מיפוי קרנית לשאר הבדיקות שרשמתי אותם? המון המון תודה וסליחה על ההצפה שבוע טוב ומבורך

30/08/2009 | 16:53 | מאת: קובי בריג

רבקה שלום, אני מניח שלבדיקות הללו הופנית ע"י רופא עיניים על מנת לאתר ממצאים פתולוגיים כלשהם. בדיקת שדה ראייה ובדיקה אלקטרופיזיולוגיות הן בדיקות שלא נעשות באופן שגרתי. אינני יכול לתת לך אבחנה על סמך הממצאים שאת מתארת,כיוון שאינני רופא עיניים ואסור לי לתת אבחנה רפואית. אני מניח שגם רופא עיניים היה נמנע מלתת אבחנה רפואית דרך האינטרנט מבלי לבדוק אותך פיזית. לכן,אני ממליץ לך להפנות את השאלות אל רופא העיניים שמטפל בך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע