התאמת משקפיים לאחר ניתוח קטרקט בעין אחת

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

15/07/2014 | 16:28 | מאת: משה

שלום. אני בן 44 ולאחרונה נאלצתי לעבור ניתוח קטרקט בעין שמאל בלבד. (בעין ימין עדיין אין קטרקט המצריך ניתוח). מאחר ועקב הניתוח הוקטן גם המספר בעין שמאל ומאידך איבדתי לחלוטין את יכולת האקומודציה בעין שמאל (עין ימין עדיין אקומודטיבית באופן חלקי), נוצר לי מצב של הפרשי מספרים גדולי בין עין ימין לשמאל כמו גם "אדישנים" שונים בין שני העיניים. בנקודת זמן זו, יש לי באופן זמני 3 זוגות משקפיים למרחקים שונים: לרחוק: ימין - מינוס 3.50 שמאל - מינוס 1.00 למחשב: ימין - מינוס 3.5 שמאל - פלוס 0.25 צילינדר מינוס 0.50 ב - 9 מעלות. לקריאה קרובה: ימין - מינוס 2.5 שמאל - פלוס 1.25 צילינדר מינוס 0.50 ב - 9 מעלות. זהו כמובן לא פתרון ארוך טווח. השאלה שלי האם ניתן להתאים משקפי מולטיפוקל אפקטיביים בתנאים אלו, של פער במספרים ופער באדישנים בין שני העיניים. אולי כדאי לקחת משקפיים לרחוק מצד אחד, ומצד שני משקפי "אופיס" שישלבו בין משקפי המחשב ושמקפי הקריאה. כל עצה תתקבל בברכה.

20/07/2014 | 13:05 | מאת: סטפני ישראלי

משה שלום, אפשר לעשות משקפיים עם עדשה אחת מולטיפוקל והשנייה חד-מוקדית, רק שיהיה לך קשה יותר להסתגלות. במידה ולא תסתגל, רוב החנויות נותנות אחריות להסתגלות. באותה מידה ניתן לעשות עדשה מגע אחת חד-מוקדית והשנייה מולטיפוקל שזה עדיף. אופצייה אחרת היא לעשות עדשות מגע לפי העיקרון של monovision; ז"א עין אחד תראה טוב לרחוק והשנייה תראה טוב לקריאה. בכל אופציה שתבחר יהיה דרוש זמן הסתגלות, ויכול להיות גם שזה לא יתאים לך.

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע