קוצר ראייה לילדה בת 3

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

19/05/2019 | 20:33 | מאת: שריאל

גילו לילדה שלי בת 3 קוצר ראייה - 1.5 בשני העיניים וצילינדר 0.25, רציתי לדעת האם בעתיד הקרוב זה ישתפר ולא תצטרך משקפיים? זה אומר שחס וחלילה היא תגיע למספרים גבוהים בגלל היותה קטנה?

לקריאה נוספת והעמקה

שלום שריאל, ברוב המקרים קוצר ראייה הולך וגדל ככל שהילד גדל. הגורמים המשפיעים על עליית המספר הם נטייה תורשתית ו/או עבודה מרובה מקרוב. במצב כזה מומלץ להיות במעקב של רופא עיניים ילידים ולעקוב אחר התפתחות המספר ובריאות העיניים.

22/05/2019 | 11:06 | מאת: לי

היי, גם אני סובלת מקוצר ראיה מגיל 3. וצילנדר= גנטי מולד. מציעה לך להיכנס לאתר האינטרנט של פרופ' יאיר מורד - יש גם סרטונים איך לעצור קוצר ראיה אצל ילדים. מסביר על טיפול בטיפות אטרופין יחד עם משקפיים מיוחדים. כמו כן לדאוג שהילדים לא ישבו כל היום מול המסכים.. ולהיות שעה וחצי בשמש

30/05/2019 | 14:40 | מאת: שריאל

יש לי עוד שאלה.. יש מקרים שהעין נמצאת בעיכוב גדילה ואז המספר יורד בהדרגה וזה עובר לראייה תקינה?.. והמספרים זה גנטי מבחינת העלייה שלהם?.. בעלי מרכיב משקפיים מגיל 20, עם מספר 3 היום ואני מגיל 13, הייתי עם מספר 3 (אחרי ניתוח לייזר)

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע