עדשות מגע והסתגלות

דיון מתוך פורום  אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע

18/06/2007 | 14:57 | מאת: רון

שלום רב: אני בחור בין 35. היו לי בגיל 24 צילנדרים גבוהים והבדל גדול בין העיניים וכמו כן מספרים של + 2. משקפיםם גרמו לי לכאבי רשא מטורפים! ולכן עשיתי עדשות רכות. לאחר כמה שנים העיין דחתה אותם. פיתחתי אלרגיות לחומרים (bad luck). ניתחו אותי ניתוחי Lasik ואיזנו את שני העניים כיום אני בצילנרים של - 1.8 ומספרים של + 1.5. קיים גם תישתוש בקריאה. במשך כל השנים היו לי בעיות הסתגלות למשקפיים (לפני הניתוח וגם לאחר הניתוח) תחושת כובד ועייפות. הסבירו לי שזה בגלל שגדלתי עם מספרים וצילנדרים לא מאוזנים, מאז שאני ילד. לאחרונה הותאמו לי עדשות קשות (לאחר הוועצות עם רופא עיניים ועל ידי אופטמטריסט שיודע היטב את העבודה). אני בשלבי הסתגלות ראשוניים. יש לי תחושה של כמו חול בעין או גוף זר בעין. שאלותי: 1. האם זהו מצב מוכר עד שמתרגלים? 2. מה זמן ההסתגלות שדרוש? 3. אני חייב להסתגל אין לי ברירה, מה הסכויים? ותוך כמה זמן יודעים? 4. האם אני יכול להשתמש בטיפות על מנת להקטין את החיכוך עם הקרנית? 5. במידה ואני מסתגל מה הוא הגיל הממוצע שניתן להרכיב עדשות קשות? 6. מה הפתרון לבחור כמוני לגבי רוחק ראייה אחרי גיל 40 ( התעייפות העדשה)? קשה להיות זמן רב עם משקפיים. תודה רבה על העזרה. רון

19/06/2007 | 10:33 | מאת: קובי בריג

רון שלום, עדשות מגע קשות כשמן כן הן, עשויות מחומר קשיח וקשות להסתגלות, אך לעדשות קשות ישנן מספר יתרונות ע"פ עדשות רכות וכנראה זו הסיבה לכך, שהומלץ לך להרכיב עדשות קשות. 1. התחושה שאתה מתאר היא בדיוק התחושה הראשונית,שחש כל מי שמרכיב עדשות קשות בפעמים הראשונות אך עם הזמן התחושה נעלמת לגמרי. 2-3.זמן ההסתגלות משתנה מאדם לאדם ויכול להמשך כחודש-חודשיים ואף יותר,אך אל ייאוש ברוב המקרים בסופו של דבר מתרגלים. 4. ניתן ואף מומלץ להשתמש בדמעות מלאכותיות המתאימות לשימוש עם עדשות מגע קשות בכדי להקטין את החיכוך עם הקרנית. 5. ניתן להרכיב עדשות קשות עד 120. 6. בסביבות גיל 40 תוכל להרכיב משקפי קריאה ע"ג העדשות מגע. בהצלחה!

02/07/2007 | 15:35 | מאת: קובי בריג

רון שלום, עדשות מגע קשות כשמן כן הן, עשויות מחומר קשיח וקשות להסתגלות, אך לעדשות קשות ישנן מספר יתרונות ע"פ עדשות רכות וכנראה זו הסיבה לכך, שהומלץ לך להרכיב עדשות קשות. 1. התחושה שאתה מתאר היא בדיוק התחושה הראשונית,שחש כל מי שמרכיב עדשות קשות בפעמים הראשונות אך עם הזמן התחושה נעלמת לגמרי. 2-3.זמן ההסתגלות משתנה מאדם לאדם ויכול להמשך כחודש-חודשיים ואף יותר,אך אל ייאוש ברוב המקרים בסופו של דבר מתרגלים. 4. ניתן ואף מומלץ להשתמש בדמעות מלאכותיות המתאימות לשימוש עם עדשות מגע קשות בכדי להקטין את החיכוך עם הקרנית. 5. ניתן להרכיב עדשות קשות עד 120. 6. בסביבות גיל 40 תוכל להרכיב משקפי קריאה ע"ג העדשות מגע. בהצלחה!

מנהלי פורום אופטומטריה, משקפי ראייה ושמש ועדשות מגע