nf 1

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/06/2009 | 19:54 | מאת: שמואל

שלום דק אני בן 43 עברתי תיקון של בקע מימין עם רשת בהרדמת כללית בשק הבקע מזנטריום בכמות רב בוצעה כריתה של המזנטריום עקב קושי בהחזרתו לבטן בוצע תיקון עם e mesh אני שואל בבקשה [המזנטריום] שכרתו אפו נמצה ומזה בדיוק [מזנטריום] תודה דק

13/06/2009 | 23:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אני מאמין כי מה שנכרת היה בעיקר אומנטום ולא מזנטריום. מכל מקום, האומנטום הינו מעין "שמיכה" המורכבת מרקמת שומן והיא פרוסה אצל כולם ממש מתחת לדופן הבטן ומכסה את כל המעיים. התפקיד שלה חיובי, בדר"כ בדלקות של אברים פנימיים או מצבי חרום בהם מתרחשת התנקבות של אבר חלול ממערכת העיכול "שמיכה" זו יודעת לעטוף את האיבר המודלק או את אזור הנקב ובכך להגביל את הנזק. יש המייחסים ל"שמיכה" זו תכונות רפואיות. מכל מקום, לעיתים קרובות נאלצים לכרות חלקים מ"שמיכה" זו בעיקר במצבים בהם התרחשה כליאה של חלק מ"שמיכה" זו בתוך שבר וכתוצאה מכך רקמת השומן עוברת נמק. המקרה שלך הינו אינדיקציה נוספת בה נכרת חלק מהאומנטום. כריתת חלק מהאומנטום לא אמור לגרום בעתיד לפגיעה בבריאות המטופל.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב