עלייה בתפקודי כבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

01/06/2009 | 19:15 | מאת: nurit

שלום, בשבוע האחרון הרגשתי כאבים בכל הגוף המלווה בחום 38-39. זהו היום השישי שעדיין גופי כואב וחום הגוף עולה במקביל. אני רוצה לציין כי בשלוש השנים האחרונות עברתי שלושה ניתוחי אבסס פריאנלי(ולא הופיע חום גוף). בבדיקת הדם האחרונה הרופאה ציינה כי ישנה עלייה בתפקודי הכבד. אני נורא חוששת והייתי מעוניינת לדעת האם זה בעקבות הווירוס בגופי. תוצאות המעבדה הן: ALT(GPT) 115 AST(GOT)130. אודה לך אם תחזיר לי תשובה בהקדם.

06/06/2009 | 19:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אינני רואה את הקשר הפעם לאבצסים הפריאנלים מהם סבלת בעבר, לאור העובדה כי הפעם אין תלונות מצד פי הטבעת. נראה כי את סובלת מזיהום ויראלי כלשהוא אשר מתבטא בחום וכאבי גוף מפושטים. ידוע כי זיהומים ויראלים רבים גורמים בין השאר גם להפרעה חולפת בתפקודי הכבד. אני מבין כי אין צהבת? מציע להיות במעקב רופא או רופאת המשפחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב