עזרה דחופה! מול רופא עקשן! סיפור הB12

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/05/2009 | 17:29 | מאת: יבגני

רופאים יקרים שלום רב, לפני 3חודשים גיליתי בבדיקות דם מקיפות שאין בגופי ויטמין B12 בכלל{לפי מה שאמר הרופא}אחרי כל הלחץ שהוא הכניס אותי אליו מבחינת המשמעות של זה,ואחרי שקראתי המון באינטרנט על הנושא והבנתי כמה זה חשוב ומסוכן,החלטתי לטפל בעצמי.הרופא אמר שעלי לקבל זריקות במשך 8 חודשים ובנוסף לקחת כדורים של 1000 מיקר'ג ביום. מכיוון שאני לא מוכן לקבל זריקות,ומכיוון שאורח חיי על טהרת מזון אוגני ברובו,ותפיסת הריפוי בעיני היא בדרך טבעית אך חכמה כמובן{לא בפאנטיות} החלטתי לטפל בעצמי בעזרתה של נטורופתית.בעיני רופא המשפחה שלי זאת טעות וכ'ו וכ'ו,הטיפול שאני עושה:{חשוב לציין שאינני אוכל בשר 14שנים, ואני בן30} פעם ביום כדור של 1000מיקר'ג למציצה מתחת ללשון,ומאותו יום של הבדיקות{3חודשים}מקפיד לאכול כל יום דגים ופירות ים בממוצע בכמות של 100ג'ר ביום,בנוסף אוכל מוצרי חלב ומקפיד לאכול ביצה 1 ביום. השבוע הגעתי לרופא בבקשה לעשות שוב בדיקות ולראות מה מצב הB12 וזאת הסיבה שאני כותב לכם: הרופא לא מוכן בשום אופן לעשות לי עוד בדיקה,הוא אומר שמכיוון שלא יישמתי את הטיפול שהוא הציע אין באפשרותו ואסור לו חוקית לעשות לי עוד בדיקת דם.ושאחזור עוד8 חודשים. ??!! איך אוכל לדעת מה מצבי? מי המציא את החוקים האלה? למי אוכל לפנות? איך יכול להיות במדינה מתוקנת ומתקדמת שרופא מסרב לעשות בדיקת דם, אולי ב8חודשים האלה מצב הויטמין לא משתפר? מה עם ההשלכות הרפואיות של שאננות כזאת? איך יכול להיות שרופאה באתר אחר המליצה לי לעשות בדיקות חוזרות אחרי חודשיים? בקיצור הבנתם את כוונתי.בבקשה כוונו אותי, תודה גדולה, יבגני מה לדעתכם כדאי לעשות?

15/05/2009 | 18:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מציע להתלונן על רופא כזה ולהעלות את הנ"ל על מכתב תלונה. אטימות אינה תכונה שצריכה להיות אצל רופא, בטח לא רופא משפחה. בהצלחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב