מעיים -> כבד ?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/04/2009 | 15:19 | מאת: ד'

לאחרונה אני סובלת מכאבי בטן חריפים מאד (בהמעטה) כל פעם אחרי כל אוכל. חיי לא חיים. גם הכבד שלי מצולק וכמעט שחמתי אבל בינתיים אדיופאטי. אשמח להסבר: האם ואילו סוגי מחלות מעיים מעוררות הרס כבד? מה הסיבה הפתולוגית? בקרוב גם קולונוס' תודה

16/04/2009 | 21:35 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הקשר בין מחלות המעי ומחלת כבד אינו ישיר, קיימות מחלות אוטואימוניות בהן יכולה להיות מעורבות המחלה במס מערכות בלתי תלויות כגון דלקת של המעי כפי שקורה אצל חולים הסובלים ממחלת הקוליטיס ואשר אצלם יכולה להופיע מחלה של דרכי המרה בכבד מסוג PSC. לא ברור לי ממה את בדיוק סובלת?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב