נוזל סביב האונה הימנית של הכבדועוד כמה תהיות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

08/01/2009 | 23:49 | מאת: גלית

שלום רב, היום עברתי אולטראסאונד בטן. בין הממצאים עלה כי יש אצלי כמות מינימלית של נוזל חופשי סביב הכבד. נכתב שמבנה הכבד תקין, ושהאונה הימנית מעט מוארכת. נשלחתי לבדיקות עקב תלונות על כאבי בטן ועייפות קיצונית. בבדיקת דםנמצאה עלייה באנזימי כבד, אם כי בחלקם חלה ירידה לנורמה בבדיקה חוזרת. מה המשמעות של התוצאות הללו? תודה מראש, גלית כמו כן נמצאה ציסטה קורטיקלית בכליה הימנית וגודלה 12 מ"מ.

14/01/2009 | 15:19 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם תוכלי לפרט לגבי תוצאות בדיקות הדם ובעיקר לגבי ספירת הדם ותפקודי הכבד? ממתי כאב הבטן והעייפות? איפה ממוקם כאב הבטן? בת כמה את? ומהו הרקע הבריאותי שלך?

14/01/2009 | 18:25 | מאת: גלית

שלום רב, ד"ר אוחנה, אני בת 40, בריאה בדרך כלל. אני סובלת לעתים מהבקע הסרעפתישאובחן אצלי כבר לפני כמה שנים, אבל לא לוקחת תרופות, אלא בימים שבהם הכאבים חוזרים. בחודש האחרון עשיתי שלוש בדיקות דם, ובכל פעם הערכים השתנו. היום, 14.1, היו ערכי ה-alt חמישים וחמש, לפני שבועיים 31, וקודם לכן 80. ההמוגלובין שלי עומד היום על 11.9, בבדיקה הקודמת 10.8, ובזו שלפניה 11.7. הכאבים אינם במקום מוגדר, אלא כאילו היקפיים. העייפות המוקצנת נמשכת כבר כמה חודשים. תודה, גלית

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב