כבד מוגדל&הסננה שומנית

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/12/2008 | 23:24 | מאת: הרצל

שלום,לפני ניתוח שרוול קיבה&כריתת כיס מרה בלאפ'. נאמר לי (הכירורג) להיות שבועיים בדיאטת חלבונים על מנת להקטין את נפח הכבד לפני הניתוח ולהקל על הניתוח האמנם??? תודה.

27/12/2008 | 17:04 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אינני בקיא בספרות העדכנית הנוגעת בניתוחי הרזייה ובכל הנוגע בהוראות ההכנה. אני מודה שנשמע לי מעט מוזר שדיאטה דלת חלבון עשויה להוביל להקטנת נפח הכבד.

28/12/2008 | 07:26 | מאת: הרצל

למעשה מותרת אכילת חלבונים כמעט ללא הגבלה, זולת בשר/דגים/גבינות עתירי שומן. ועד 100 גרם פחמימות ליום בלבד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב