סונר בטן וצום 12 שעות

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

12/12/2016 | 20:02 | מאת: רות

שלום.עניתה לי לגבי מה הכוונה כיס מרה ממוסך חלקית .אבל אני כן הייתי בצום 12 שעות והייתי צריכה לסונר בטן לשתות מים ולשמור שהשלפוחית תהיה מלאה .כשעושים סונר אם ככה זה לא נקרא צום .אני מבינה אז שאם עושים סונר בטן למה אומרים לשתות מים ואז אי אפשר לראות כיס מרה? אז לא שותים בכלל? תודה

08/01/2017 | 13:20 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הפרוטוקול להדגמת אברי האגן הקטן כמו שחלות אינו דומה לזה של הדגמת כיס המרה. להדגמת כיס מרה מספיק צום של 8 עד 12 שעות ואין צורך בשתייה למילוי שלפוחית השתן.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב