אבנים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/12/2007 | 14:57 | מאת: שגית

מצאו לי אבנים בכיס מרה מדי פעם יש לי כאבים שחולפים. לא הומלץ דבר. אני בת 33. שמעתע שיש ריסוק אבנים האם אני יכולה לבצע את זה ולהימנע מניתוח עתידי?

21/12/2007 | 18:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

שלום מצטער על חזרתי המאוחרת. על מנת לענות על שאלתך יש לקבוע האם יש צורך בכלל בכריתת כיס המרה שלך. לצורך כך את צריכה לפרט יותר באשר לאופי הכאב, קרי האם כאב עוויתי?(כמו צירים) האם מופיע כשעה עד שעתיים לאחר ארוחות? האם מלווה בתחושת בחילה או הקאה? במידה ומדובר אכן בכאב הנובע מנוכחות אבנים בכיס המרה, כי אז הטיפול הוא ניתוחי. היום כריתת כיס מרה נעשית בגישה לפרוסקופית הנוחה מאוד למנותחים. לא מקובל לרסק או להמיס אבנים בכיס מרה בתקופתינו.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב