אבן בכיס מרה ובלוטות לימפה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

05/07/2015 | 12:21 | מאת: מירב

בעקבות כאבי בטן חזקים, הפנתה אותי הרופאת משפחה לאולטרסאונד בטן. תוצאות האולטרסאונד חזרו: "כיס המרה מכווץ, בתוכו נצפתה אבן מובילית בקוטר 12 ממ מומלץ יעוץ גסטרו. נצפו מספר בלוטות לימפה מזנטריאליות מעט מוגדלות, גודלן עד 5X11 ממ ללא עדות לנוזל חופשי בחלל הבטן." שאלתי היא מה משמעות תוצאות הבדיקה ובעיקר מה משמעות הבלוטות המוגדלות. אודה לתשובה מהירה.

14/07/2015 | 07:51 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כיס מרה מכווץ ואבן בתוכו יכול להיות סיבה לכאב בטן, ואולי אף דלקת שהייתה או ממצא מקרי וחסר משמעות. יש להבין ממצא כזה על רקע פירוט תלונות החולה והבדיקה הגופנית. בלוטות מזנטריאליות מוגדלות יכולות להיות סיבה לכאב בטן, יכוללות להיות על רקע דלקת בבטן, מחלה ויראלית שהייתה או אפילו מצב של ממאירות. יש להתייעץ עם רופא בעיניין.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב