אבן ופוליפים בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

22/04/2015 | 11:50 | מאת: בת 32

ד"ר שלום, בבדיקת אולטראסאונד התגלה שיש לי אבן בכיס המרה ועוד שני פוליפים,הגדול מהם בגודל 3 מ"מ. נאמר לי לעשות בדיקה חוזרת בעוד כחצי שנה. רציתי לדעת במידה ואכנס להריון בחודשים הקרובים האם זה מסוכן? תודה.

14/05/2015 | 13:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ראשית, אם מדובר בממצא אקראי, ואת לא סבלת עד כה מכאב בטן אופיני הנובע מאבנים בכיס המרה, אין אינדיקציה לניתוח כיס מרה. הריון יכול בחלק קטן להוות טריגר להתקף כיס מרה. אך עדין, זו לא סיבה לניתוח. נמצב לא מסוכן , במידה ותעברי התקף, לרוב מסתדר עם טיפול שמרני.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב