ריבוי פוליפים בכיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/12/2007 | 20:53 | מאת: צבי

מדוע ההתיחסות הרפואית לפוליפ אחד בגודל 0.5 מ"מ היא מעקב ואילו למספר פוליפים באותו גודל 0.5 מ"מ הקביעה היא ניתוח?

10/12/2007 | 00:04 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

על פי הספרות הרלוונטית פוליפ בודד באדם מעל גיל 50 ובקוטר 1 ס"מ ומעלה קשור בסיכון לממאירות ולפיכך חייב כריתת כיס המרה. בנוסף, כאשר יש עד 3 פוליפים מומלץ לכרות את כיס המרה בגלל החשש לממאירות. מעבר לנ"ל בעבודות מאיכות נמוכה יותר הומלץ על הוצאת כיס מרה כאשר מוצאים אבנים בכיס המרה בו זמנית יחד עם פוליפ או פוליפים. בשאר המקרים מומלץ לעקוב ע"י US כל חצי שנה וכל שינוי כמו עיבוי דופן כיס מרה או שינוי בגודל הפוליפים מחייב הוצאת כיס מרה. יש לזכור שאת הנ"ל יש לשקול לעומת שיעור הסיבוכים הנמוך הקשור לכריתת כיס מרה לפרוסקופית, ולעיתים במקרים אשר נמצאים בתחום ה"אפור" של האינדיקציות, שיקול זה מכריע לטובת כריתת כיס מרה לעומת מעקב. כ"כ יש לזכור שאם קיים פוליפ אמיתי מסוג אדנומה הרי שיש לו פוטנציאל ממאיר ואם אכן מופיעה ממאירות לאורך השנים הרי שכידוע ממאירות זו היא מהאגרסיביות יותר מבין אלו המוכרים לנו.

14/06/2011 | 23:53 | מאת: ערוסי לאה

עברתי אולטראסאונד של הבטן העליונה ובבדיקה: כיס מרה בגודל תקין לא עדות לאבנים.דופן לא מעובה.נצפו מספר מבנים פוליפואידים הגדול שביניהם 0.3 ס"מ. מה הטיפול? לאיזה רופא לגשת? והאם זה חייב כריתת כיס המרה. אודה על תשובתכם המהירה אני במתח רב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב