המשך לשאלה המנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/11/2007 | 12:05 | מאת: רונית

ראשית תודה על התשובה איך ניתן לדעת אם הסיטי שנעשה לי בבית החולים הוא תלת פאזי כל שידוע לי הוא נעשה בעזרת הזרקה של חומר לווריד ושתיה לפני הסיטי ובסיכום הכללי רשום שזוהי המנגיומה אך השאלה אם יש צורך במעקב נוסף תודה רונית

28/11/2007 | 00:37 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בתאור התשובה לרוב מתארים את המוקד בכבד לפי הפזות בה הוא נצפה. ז"א, מציינים שמדובר במוקד היפודנסי (צפיפות נמוכה ביחס לרקמת הכבד) לפני הזרקת חומר הניגוד, אח"כ מילוי אופיני מהפריפריה למרכז בשלב העורקי ומאוחר יותר בפאזה המאוחרת עדין מחזיק חומר ניגוד שזה תמונה האופינית למוקד שהוא המנגיומה. אני בדר"כ ממליץ על מעקב ע"י US לאחר חצי שנה על מנת לודא שההמנגיומה לא גדלה (די נדיר שזה קורה עם המנגיומות, ואם קורה צריך לודא שזו אכן המנגיומה) ובמידה ולא גדלה כי אז אני משוכנע באבחנה של המנגיומה ואז אין צורך בטיפול או מעקב. לעיתים קרובות האבחנה היא ודאית מלכתחילה ואז אין צורך בשום בדיקה נוספת או מעקב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב