הפטיטיס B

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/11/2007 | 10:36 | מאת: אורטל

בבדיקת דם שנערכה לי נמצא ערכים של הפטיטיס B 914.84 . מה הטווח של הערכים שצריך להיות בנורמל? והאם נחשב לגבוה או לנמוך ? האם מדובר בוודאות בהפטיטיס B ? נאמר לי שזה צהבת או מחלת כבד. ושאני נשאית לזה. האם זה חייב להתפרץ בתור מחלה , או שאפשר להמשיך לחיות עם זה כרגיל? האם יש טיפול לזה? ומהו? ומהם סיכויי ההחלמה? האם זה מדבק? האם זה מועבר גנטית לעובר בזמן הריון ? והאם אפשר להניק ? בברכה ותודה מראש אורטל

27/11/2007 | 23:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

טווח התוצאות הינו ערך ספציפי למעבדה בה נערכה הבדיקה ולכל מעבדה יש את הטווח התקין של הערכים. לכן במידה ותוצאות הבדיקה הסרולוגית קבעו על פי ערכי המעבדה הספציפית כי את נשאית אזי זה המצב. בעיקרון חיים עם זה כרגיל ורק באחוז קטן בעיקר באזורים שאינם מוכי מגפת במחלה הזו חרוב הנשאים נשארים נשאים ולא סובלים מהצורה הכרונית של המחלה על סיבוכיה. כאשר צריך יש בהחלט טיפול אשר מעקב את התרבות הוירוס בגוף וניתן להכניס החולים למצב של "תרדמת" מבחינת המחלה. זה בהחלט יכול להדביק, ההדבקה יכולה להיות ע"י מגע מיני, בזמן לידה וע"י מתן דם.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב