שאלה חשובה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

14/11/2007 | 22:19 | מאת: מיכל

אחותי שתתה חומצת מלח לפני כ-3 שנים. נגרמו לה כוויות דרגה 1 בגרון, דרגה 2 בוושט ואדמומיות בקיבה שנמשכה כ-3 חודשים. (לא בדקו אחרי). אחותי בלחץ נפשי עקב החשש שחלילה הדבר עלול להעלות את הסיכון לסרטן. למרות דברי היא לא מצליחה להירגע. אנא התחשבו במצבה ובחרדה שלה ואודה לכם מאוד אם תוכלו להתייחס לשאלות הבאות: 1. האם חשיפה חד פעמית לחומצה מלח שיצרה פגיעות שתוארו עלול להעלות את הסיכון לסרטן? היא כבר בלחץ שהסיכון חלילה הוא 100%. האם תוכלי להתייחס לכך? תוכלי להעריך את הסיכון? (הערכה לא מדוייקת) 2. האם הסיכון לבעיות אחרות גם עלה? האם לבעיות משמעותיות? 3. האם הדבר מצריך מעקב אצל אונקולוג? האם המלצתך למעקב אצל גסטרואנתרולוג היא בגלל הסיכון לחלות בסרטן? האם זה בגלל חשש אחר? מה תדירות המעקב הנדרשת במקרה זה? אני מודה לכם

18/11/2007 | 01:46 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פגיעה קאוסטית בושט לטווח הרחוק (שנים) עלולה להיות קשורה בהתפתחות רפלוקס - ז"א כתוצאה מפגיעה בשסתום שבין הקיבה והושט יש עלייה של הפרשה חומצית מהקיבה לושט באופן כרוני אשר מובילה לדלקת בושט ועם הזמן עלולה גם לגרום להצרות של הושט. בנוסף, לאנשים אשר חוו פגיעה מסוג זה סיכון מוגבר לפתח סרטן הושט שהוא פי 1000 מאשר הסיכון אצל אדם רגיל שלא נחשף לפגיעה מסוז זה, בהחלט הסיכוי רחוק מלהיות 100% וכל שצריך לעשות הוא לשים לב לסימפטומים חדשים המופיעים ואשר במקרה כזה ידרשו בדיקה ע"י רופא גסטרואנטרולוג אשר קרוב לודאי יעשה בדיקת גסטרוסקופיה. במידה וחלים שינויים מסוימים בושט התחתונה (ניתןן לראות בגסטרוסקופיה ובביופסיות אשר נלקחות מהושט)כי אז ידרש מעקב כל חצי שנה ע"י גסטרואנטרולוג.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב