כבד מוגדל באולטרסאונד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

07/11/2007 | 08:48 | מאת: חלי

בעלי בן 47 עשה אולטרסאונד בטן ונמצא: כבד מוגדל-מרקם אקוגני מאוד עקב הסננה שומנית ובכליה השמאלית ציסטה קורטקלית 1 ס"מ בחלק עליון מה זה אומר? תודה

08/11/2007 | 23:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

ממצא של כבד שומני בבדיקת us לרוב אינו מדויק ואין להסתמך עליו, יתירה מכך מידת השומניות של הכבד כפי שנקבעת ע"י ה- us אינה מדויקת כלל. ממצא של כבד שומני כאשר הינו אקראי אצל אדם בריא וללא כל הפרעה בתפקודי הכבד לרוב אינו נושא משמעות. ציסטה קורטיקלית קטנה בקוטב הכיליה הינו ממצא שכיכ ולרוב לא משמעותי.

25/11/2007 | 14:33 | מאת: א. ק.צ.

שלום, אני עומדת לקראת טיפולי פוריות והתגלה אצלי בעיה בתפקודי כבד. בחזרה על אותה בדיקה נשארה הבעיה אם כי קטנה במעט. עשיתי אולטרסאונד כבד והתגלה שהוא שומני ומוגדל. אני החלתי דיאטה על ידי דיאטנית מקופת חולים אבל אין אני יודעת מה המשמעות של כבד שומני ויתרה מזו של כבד מוגדל- האם אני אוכל להמשיך לקבל הורמונים לטיפולי פוריות?

10/01/2009 | 16:45 | מאת: סיגל

עשיתי בדיקות דם וראו שיש קצת כבד מוגדל ולא שומני . אני לוקחת כדור פלוטין ועכשיו התחלתי גלולות ארמונט אני נורא מפחדת מה עושים ? יש לי עודף משקל ואני 1.70 ואני שוקלת 115. בבקשה לענות בדחיפות .

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב