כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

04/11/2007 | 10:03 | מאת: לילי+

שלום רב! אני בת 30 בשבוע 17+, לפני כמה ימים השתחררתי מבית חולים עקב הקאות ואציטון גבוהה, עכשיו מרגישה בסדר ומקווה שהקאות לא יחזרו, מה שכן, מצאו לי גם אבנים בכיס המרה שצריך לטפל בהם אחרי הריון. אני לא ממש יודעת איך להתנהג, כלומר: 1) האם זה גם משפיעה על הקאות? 2) אני עובדת במפעל עבודה בישיבה אבל פיזית, האם זה יכול לפגוע בתינוק או שכדי לבקש שמירת הריון? בתודה מראש.

07/11/2007 | 00:40 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם ההקאות לוו בכאב בטן? זו שאלה חשובה לפיה ניתן לדעת למה לשייך את הסימפטומים שבגללם אושפזת. אבנים בכיס מרה אינם בהכרח מפריעות למרות קיומם, ולכן גם אין חובה לנתח ולכרות את כיס המרה. במידה ואנו משוכנעים כי חווית התקף מצד האבנים כי אז יש בשלב זה להימנע מארוחות שומניות כמו מאכלים מטוגנים, שומניים, וביצים עד לאחר הלידה ואז באמת לעבור ניתוח לפרוסקופי לכריתת כיס המרה. מאידך, במידה ותדירות ההתקפים גבוהה או לחילופין המצב מסתבך בדלקת כיס מרה קשה, כי אז יש בהחלט לנתח ולהוציא את כיס המרה גם בתקופת ההריון. לסיכום, השאלה האם אכן עברת התקף מצד האבנים בכיס המרה, קרי האם היה כאב והקאות, האם התלונות מופיעות לאחר ארוחות?

18/02/2008 | 14:46 | מאת: סיגל

ראשית אני חייבת לציין שזכיתי להכירך באופן אישי ואתה אדם מקסים ורופא נהדר. לשאלתי: עברתי ניתוח לכריתת כיס מרה לפני כ3 חודשים כי היו בו אבנים רבות ועברתי 2 אירועים חשודים לדלקת בכיס מרה. כעת אני סובלת מ2 בעיות. האחת- כאב בטן כ5 דקות אחרי הארוחה . השניה -ריבוי גזים וכאב שקשור לגזים וחולף אחרי יציאתם. סונר בטן היה תקין. ניגשתי לגסטרואנתרולוג שלא ידע בדיוק מה הבעיה אך המליץ על טיפול בפאמוטידין וכולסטירמין אך אני מניקה ולכן מעדיפה שלא לקחת תרופות אלא אם כן זה הכרחי. האם תוכל לומר לי מה הגורם לבעיותי? יש המלצה כלשהי לטיפול תזונתי? ואם הטיפול הוא תרופתי איזה היית ממליץ?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב