פוליפ בצוואר של כיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/06/2011 | 16:44 | מאת: איליה

שלום רב דר' אוחנה, אני מקווה שאתה לא כואס עליי על כך שאני שואל הרבה שאלות, אך מצד שני אין לי את מי לשאול. אני משתדל למצוא את התשובות באינטרנט אבל לא תמיד זה מצליח. אני עדיין ממשיך לרדת במשקל (כ~2-2.5 ק"ג כל שבוע) ועקב כך רופא שלי החליט לשלוח אותי לבדיקת CT. עשיתי אותה בשבוע שעבר. התוצאות לא היו חריגות למיטב הבנתי. כבד מעט שומני. כיס המרה ודרכי המרה לא נראים חריגים כמו גם שאר איברי הבטן העליונה. מצאו רק משהו שנראה כאדנומה (כ~ 2 ס"מ) בבלוטת הכליה השמאלית. מה שמדאיג אותי הוא שאין שום איזכור לפוליפ בכיס המרה. כזכור בבדיקת אולטרה סאונד נמצא פולים בגודל 1 ס"מ בצוואר של כיס המרה. בהקשר לכך יש לי מספר שאלות: 1. האם יכול להיות שבדיקת CT לא תגלה פוליפ כזה? קראתי באינטרנט שהרבה פוליפים שהוגדרו בבדיקת אולטרה סאונד כפוליפ מתגלים בפועל (לאחר הוצאת כיס המרה) כמעין ריכוזים כלסטרוליים על דפנות הכיס ובמקום אחר קראתי שבדיקת CT אינה יעילה לגילוי ריכוזים\אבנים כולסטרוליים. האם זה יכול להיות ההסבר? 2. כמו כן קראתי שבדיקת CT אינה יעילה לגילוי פוליפים קטנים, אך אני לא יודע האם פוליפ בגודל 1 ס"מ מוגדר כקטן? 3. האם בדיקת CT יכולה לגלות דלקת בכיס המרה? (כי במסקנותיה מדובר כי כיס המרה אינו נארה חריג). 4. האם לדעתך מיקום של הפוליפ במקרה שלי יכול להיות המקור לבעיות עיכול יום יומיות שאני סובל מהן מאז ההתקף (לפני כחודש)? האם תנועת המרה לתוך הקיבה יכולה להיפגע? אני ממשיך לסבול מגזים ונפיחות בבטן מפעם לפעם, תחושת אי נוחיות ולעיתים אף בעירה קטנה בצד ימין מאחורי חלק התחתון של בית החזה. כמו כן בשבוע אחרון התחלתי להרגיש טעם זר בפה (בדרך כלל בין הארוחות). אודה לך המון על התשובות. איליה.

30/06/2011 | 14:30 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

פוליפ של 1 ס"מ צריך להראות בבדיקת ה- CT, ואם מראה כיס המרה ב- CT תקען אז כנראה שכיס המרה בסדר. יחד עם זאת בדיקת ה- US הינה בדיקה רגישה יותר לגילוי אבנים בכיס המרה. נכון שחלק גדול מה"פוליפים" בכיס המרה מתגלים כהתגבשויות של כולסטרול על דופן כיס המרה, אך מאידך רדיולוג מנסוה ב- US יכול לעיתים קרובות להבדיל בין השניים. פוליפ בכיס המרה אינו מסביר את בעיות מערכת העיכול אצלך, מה לגבי בירור מע' עיכול ע"י קולונוסקופיה ו \ או גסטרוסקופיה?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב