הרצל 86 חיפה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

06/06/2011 | 20:08 | מאת: אלברט

אני בן 84 ובמסגרת ברור ירידה במשקל עברתי סונאר בטן בו גילו גוש בראש הלבלב ואבנים קטנות בכיס מרה. הופניתי ל CT, השאלה לרדיולוג היא האם יש גוש אבני מרה. למטב הבנתי אבנים בכיס מרה ראו בסונאר המשך הברור לא אמור להיות הגוש בלבלב? אשמח אם תאיר את עיני בנושא.

08/06/2011 | 21:25 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אתה צודק ה- CT נועד לברר את אופיו של הגוש בראש הלבלב ואת משמעותו. עקרונית, גושים בראש הלבלב נוטים לגרום להתפתחות צהבת לפני שהם גורמים לירידה במשקל. גוש בראש הלבלב, אם אכן זו האבחנה, חשוד לגידול. קיימות אפשרויות נוספות לגוש כזה כגון תהליך תהליך דלקתי בלבלב.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב