psc?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

29/05/2011 | 20:26 | מאת: רם

שלום רב, חולה ב-UC שמונה שנים,ללא תופעות.לוקח רפסל לפני כשנתיים עלו אינזימי כבד GOT ו GPT מינורית 42 ו 69 במכס' בדיקת MRCP עוררה ויכוח בין מומחים חלק טענו ל-PSC וחלק שללו. אינזימי הכבד ירדו ספונטנית ושנה וחצי הם נמוכים איזור ה- 18. כל בדיקות הדם תקינות לחלוטין לאורך שנים כולל PANCA CANCA ו- c19.9 ונוספות. התגלו בלוטות לימפה מוגדלות בשער הכבד שלא נעלמות רק גדלות.עם כאב מסוים באיזור. MRCP חוזר החודש מראה בלוטות מוגדלות ודרכי מרה לא תקינות ללא היצרויות. באמצע יוני תבוצע קולונוסקופיה. דעתך? האם נראה בהול יותר? אולי סרטן מעי או בלוטות הלימפה? תודה

02/06/2011 | 19:08 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

מה לא היה תקין בדרכי המרה בבדיקת ה- MRCP?

03/06/2011 | 20:01 | מאת: רם

ישבתי עם הרנטגנולוג, הוא אמר שאין הצרויות והתרחבויות אבל זו לא תמונה תקינה, עדיין לא קיבלתי את הפיענוח לביתי-לא אגיד שמות אבל הרנטגנולוג נראה לי רציני מאד ויתכן שהוא מנסה לחקור יותר לעומק (כבר 10 ימים מאז הבדיקה), אומר שעם הסיפור של ה-UC וסטטיסטיקה... זה לכיוון של PSC. לא ברור לי איך זה מסתדר עם הקליניקה ובדיקות הדם. יש גם CT (תקין-פרט לבלוטות הלימפה) להערכתי עם השוואה ומחקר מדוקדק על הצילומים אפשר לעלות על סיבה...שאולי נמצאת במעי או בקיבה (לפי הכאב)

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב