בחינת לבלב/כבד MRI או CT בשאלת שנים של כאבי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/05/2011 | 14:51 | מאת: גל

שלום 48 בחינת לבלב/כבד MRI או CT בשאלת שנים של כאבי אפיגסטריום מזה 18 שנים IBS ...? ו CFS כלשהו החל מ 1999 כאבים רציפים כרוניים ברום הבטן (אפיגסטריים ...) כמעט כל יום בבקרים (קימה) בהחמרה מלווה לרוב בהקרנה לכתף וגב ברקע : בקע שרעפתי קטן ? אבנים בכיס מרה קטנות ...נטען א-סימפטומטי ?! כבד שומני (לא שמן BMI קרוב לנורמלי 26 ?) 1.מה עלי לעשות בנדון מהו כיוון הבירור ? 2. האם עלי לבצע MRI בשאלת בחינת לבלב /כבד 3. למיותר לציין כי הכאבים מקשים על התנהלות סבירה כלשהי ודומני שיש לפעול לבירור דטרמיניסטי (משככי כאבים ודומיהם לא יפתרו את הבעיה ) אודה מאד ! הכוונתכם מה עלי לעשות אורינטציה כלשהי יון מרכז רפואי מתאים (בכלל זה הוצאת כיס מרה ...?)

18/05/2011 | 19:18 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

האם עשית גסטרוסקופיה? תבחין נשיפה לחיידק ההליקובקטר? האם נעשה CT בטן?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב