כאבים ברום הבטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

23/04/2011 | 22:08 | מאת: מיכל

לפני חודש וחצי ילדתי את בני השני. ההריון היה מלווה בכולסטזיס (ערכי תפקודי הכבד ומלחי המרה היו גבוהים) וטופלתי במשך 10 שבועות באורסוליט במינון של 1800 מ"ג ליום. אולטרהסאונד שנערך לי הראה שהכבד תקין ויש לי אבנים קטנות בכיס מרה ללא חסימה או דלקת. מאז הלידה אני סובלת (כבר בפעם הרביעית) מהתקפים של כאבים חזקים (עד חוסר תיפקוד) ברום הבטן. הכאבים נמשכים מספר שעותץ ההתקף האחרון היה החמור מכולם ונמשך כ-7 שעות עם כאבים גם בגב באיזור מקביל לרום הבטן. רופאת המשפחה איבחנה צרבת ומציעה לטפל ב- LANSOPRAZOLE במשך חודש. מכיוון שאני מניקה אני מעדיפה לא לקחת תרופות מיותרות. שאלותי הן: 1. האם האבחנה נשמעת נכונה? מה הדרך הטובה להבין מה הבעיה? 2. האם יש טיפול תרופתי שיכול לעזור בעת ההתקף ולא לקחת מראש? 3. האם יכול להיות קשר לבעיות בדרכי המרה שהיו לי בהריון או לאורסוליט?

25/04/2011 | 11:06 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

כאב בטן התקפי כפי שאת מתארת אינו נגרם מצרבת ולא מכיב קיבה או תרסריון. הסביר ביותר הוא בעיית האבנים בכיס המרה שלך. ממליץ לך להסיר את כיס המרה , רצוי לפני ההריון הבא.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב