GGT גבוה בהריון מול שאר תפקודי כבד תקינים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/03/2011 | 22:23 | מאת: רויטל

שלום, בת 32, בשבע 37 להריוני הראשון. בעלת עודף משקל. לפני כשנתיים היה לי כבד שומני (בבדיקת US ואנזימי כבד שונים לא בנורמה) ולאחר חצי שנה של פעילות ספורטיבית חזר למצב תקין. עד ההריון הייתי שומרת על פעילות גובנית, עכשיו כבר לא. חזרו זה היום תוצאות תפקודי כבד, CMV, שתן וספירת דם. הכל תקין ונמצא יפה בתוך הנורמה, גם דברים שלפני ההריון היו לא תקינים. WBS חזרה לנורמה, HB עלה לנורמה, וגם כל תוצאות תפקודי הכבד מלבד ה GGT תקינים לחלוטין. אני עדיין ללא נוגדנים ל CMV. שלושה דברים לא תקינים: ה GGT שלי מאוד גבוה - 81!! ה LMY% נמוך 16.5, וה NEUT% שלי מעט גבוה 76.8. כיצד ניתן להבין את ה GGT הגבוה? האם זה סימן לרעלת הריונית? לחץ הדם שלי תקין, ללא בצקות או כאבי בטן. אגיד כי בהריון אני סכרתית גבולית ומאוזנת על ידי דיאטה. תודה, רויטל

12/03/2011 | 18:34 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

רמת GGT מוגברת יכולה להיות אצלך על רקע עודף המשקל, הכבד השומני ומצב הריון. מניח כי רמה זו תחזור לתקין לאחר הלידה. במידה ויורדת אך לא תקין ממליץ על דיאטה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב