זקוקה לעצה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

18/09/2007 | 20:54 | מאת: ליהי

בשנה האחרונה נתקפתי בכאב באזור המותניים ( איזור הכליות). הכאב היה חד נמשך כשעה היה לי קשה לזוז ואפילו לנשום, כל תזוזה קטנה העצימה את הכאב ושיתקה אותי. הגעתי לחדר מיון ושם כמעט ולא התייחסו לכאבים שוחררתי לאחר שעתיים והכאב התפוגג לאט ,אך חשתי כאב עמום במקום מספר ימים. לאחר כחצי שנה התעוררתי מהשינה שוב באותו מקום מכאב חד ששיתק אותי מבלי יכולת לזוז. נשלחתי לאולט' של כל האברים הפנימיים ע"מ לשלול אבנים בכליות - הכל היה תקין. בשבוע האחרון שוב הכאב וחזר בעוצמה נמוכה במספר התקפים חדים שנמשכו מס שניות (כל 10 דקות הופיע כאב חד בערך באיזור שבין המותן לטבור). אנני יודעת איך להתמודד עם המצב שכן בדיקת האולט' יצאה תקינה אציין אף שהרופא לא התרשם מהתלונות שלי וכמו שציינתי בחדר מיון שלחו אותי הביתה מבלי לערוך בדיקה יסודית מה מקור הכאב.... בגלל שהכאב מופיע לעיתים די רחוקות נמנעתי מלבצע בדיקות נוספות. האם יש סיכון בהתעלמות מהמצב בהנחה שאני לומדת לחיות עם הכאב? האם כדאי לי להמשיך בבירור רפואי? איזה בדיקות יש לבצע במצב הזה מעבר לאולט' שכבר ביצעתי אודה על תשובתך

19/09/2007 | 10:08 | מאת: ד"ר אריה אריש

אין ספק שיש צורך לברר את הכאב. בדיקת סונר אינה הבדיקה היחידה. במקרים כאלה יש צורך להיות בטיפול של רופא שירכז את כל הבדיקות.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב