רקפת 43 להבים

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

24/02/2011 | 09:23 | מאת: ויוי

שלום רב מזה כמה חודשים אמא שלי סובלת מכאבים חזקים בבטן מצד ימין, לפעמים מלווים בבחילות, שלשולים או עצירות. היא עשתה בדיקת סיטי ואולטרסאנד פעמים. בתוצאות האולטרסאנד כתוב כיס מרה מצומק, בוצי ונוזל סמיך וחשוד. הגסטרולוג שלח אותה לבדיקת אס אר אי. החשש שלנו הוא שהתורים לבדיקת אמ אר איי מאד ארוכים ואולי מצבה לא כזה טוב שאפשר לשבת בשקט ולחכות. הגסטרולוג הפנה אותה גם לכירוג. היתי רוצה לשמוע מה דעתך.תודה

24/02/2011 | 17:55 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

איני מבין למה צריך את בדיקת ה- MRI? החלטה טיפולית ניתן לקחת רק על סמך הסתכלות על בדיקת ה- CT + ה- US ובדיקות הדם לתפקודי כבד.

27/02/2011 | 08:47 | מאת: ויוי

ד"ר אוחנה שלום קודם כל תודה על התשובה המהירה. זה מה שמדאיג אותנו למה שלח לMRI, אולי יש שם משהו חשוד? מצד שני זה תהליך שלוקח הרבה זמן עד שמקבלים זימון לבדיקה.האם לפנות ישירות לכירוג?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב