אבני מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/02/2011 | 21:05 | מאת: לירון

שלום לך דוקטור אני בת 34 ידוע לי על אבנים מרובות בכיס המרה מזה עשר שנים בהמלצת רופאי בגלל שהאבנים הם אסימפטומטיות אני לא עושה כלום בנידון למעט מעקב מדי שנה שנה וחצי כי יש לי גם המנגיומה, שאלתי היא כזו שבוע שעבר בעקבות נפילה ביצעתי צילום גב מותני ובתשובות נרשם לי אבני מרה מומלץ אולטראסאונד, אני נורא חוששת לעשות שוב אולטראסאונד כי עשיתי לפני חצי שנה , האם ניתן לסמוך על צילום הרנטגן שאכן אלו אבני מרה?

24/02/2011 | 17:46 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

את יכולה להפסיק את בדיקות המעקב של ה- US. המנגיומה של הכבד וגם אבנים בכיס המרה אינם מצריכים בדיקות מעקב כלל. במידה ותעברי התקף של כאב בטן על רקע האבנים בכיס המרה, כי אז תדעי שאת כיס המרה צריך להוציא. פשוט.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב