הסרת כיס מרה ותיקון בקע טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

21/02/2011 | 12:18 | מאת: סילבי

שלום לך, האם אתה ממליץ או מתנגד לביצוע שני הניתוחים באותה ההזדמנות ? ומדוע ? תודה רבה מראש, סילבי

24/02/2011 | 17:43 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בהחלט ממליץ, מדוע אדם צריך לעבור 2 ניתוחים נפרדים ושתי הרדמות כלליות בעוד שניתן לשלב את שני הניתוחים האלו ללא הגדלת שיעור הסיבוכים או הפחתת היעילות של כל ניתוח בנפרד.

25/02/2011 | 23:27 | מאת: סילבי

1)האם כל בקע דורש תיקון או שתלוי גודל / קוטר הפריצה? כירורג אחד אמר לי שהוא מתנגד לבצע את שניהם באותה ההרדמה מחשש לזיהום הרשת ע"י הכיס או ליתר דיוק ע"י המרה שבכיס. מה דעתך ואיך זה שכירורגים חושבים בדיוק ההיפך? 2)עמילז 154 , האם זהו נתון שנילקח בחשבון במצב של הסרת הכיס? 3)האם נכון שכאשר מוציאים את הכיס בלפארסקופיה חלק ממיצי המרה נשפכים לחלל הבטן? אודה לתשובותיך בהקדם משום שבשבוע זה יש לי תור לטרום ניתוח. תודה רבה רבה, סילבי

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב