המשך דלקת בלבלב

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

17/02/2011 | 10:28 | מאת: לירון

אין צהבת, בבדיקת הercp החדירו מעין צינורית שתבצע חסימה לאבנים בדרכי המרה כדי שאולי יפלטו מעצמם דרך הקיבה. צריכים לבצע בדיקת סי טי שבוע הבא כדי לראות מה מצב הדלקת והנוזל הקיימים בלבלב ורק לאחר מכן להחליט האם לנתח או קודם לנקז את הנוזל בלבלב.האם יש צורך לחזור על בדיקת ercp לשם הוצאת הצינורית שהוחדרה או שאפשר להוציא אותה דרך הניתוח להוצאת כיס המרה? האם מצבה של אימי יחזור לקדמותו והדלקת לא תשפיע ותעבור לגמרי או שיתכנו סיבוכים ושינוי המצב לתמיד?

18/02/2011 | 19:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אם לא הייתה צהבת אני לא הייתי מכניס סטנט לתוך צינור המרה המשותף כי לעיתים זה יכול להחמיר הבעייה. לעיתים, בנוכחות דלקת לבלב מבצעים במהלך פעולת ה- ERCP חיתוך של הסוגר השרירי הנמצא בקצה הצינור המשותף (לצינור המרה וצינור הלבלב) ובכך לאפשר ניקוז טוב ושיפור הדלקת בלבלב. את הסטנט ניתן להוציא בפעולה פשוטה יחסית הנקראת גסטרוסקופיה והייתי ממליץ לעשות זאת. לגבי ממצאי ה- CTאלה יכולים לעזור בהחלטה לגבי צורך בהתערבות, מה מידת החומרה של הדלקת, ומה הסיבוכים הקיימים. כ"כ באיזו צורה להתערב אם ישנה אינדיקציה לכך, האם בניתוח או בניקור מילעורי.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב