מה אומר האולטראסאונד?

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

13/02/2011 | 08:33 | מאת: מיה

שלום ד"ר אוחנה, אודה על הבהרות, מה אני למדה מהכתוב? להלן ציטוט: "כבד- בעל מרקם הומוגני, אינו מוגדל. לבלב- במרקם אקוגני, שומני. כיס מרה- הודגמו 2 מוקדים אקוגניים רופניים (הגדול כ-4 מ"מ) המתאימים לפוליפ. כליה ימנית- הודגמו 2 מוקדים צמודים אקוגניים בקורטקס בחלק האמצעי- מתאימים להסתיידות בגודל כ-6 מ"מ. הכליה השמאלית בגדר הנורמה בגודל ובמבנה. אין לראות גוש מוצק, אבן או הידרונפרוזיס. טחול- תקין, הומוגני. שלפוחית שתן ריקה". האם הלבלב אמור להיות במרקם אקוגני- שומני? ומה קורה בכיס המרה ובכליה הימנית? מה זה אומר? אשמח להבהרות...

16/02/2011 | 22:29 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

בגדול אין ממצאים משמעותיים, בכיס המרה קרוב לודאי שיש גבישי כולסטרול בדופן כיס המרה ולא פוליפים. במידה ואכן מדובר בפוליפים קטנים של כיס המרה, אין צורך בניתוח אך יש צורך במעקב אולטרהסאונד כל חצי שנה בשנתיים הקרובות ואח"כ אחת לשנה (בתנאי ואינם משנים את גודלם). הלבלב בהחלט יכול להיות שומני, תלוי בגיל הנבדק.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב