GGT גבוה ואבן בכיס המרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

10/02/2011 | 08:34 | מאת: נטע

ד"ר אוחנה שלום, לפני 5 חודשים נמצאו לי בבדיקת דם שגרתית ALT ו-GGT גבוהים. ALT - 40, GGT - 79. (שבועיים לפני בדיקת הדם התחלתי לקחת גלולות מסוג מינס, במידה ויכול להיות קשר). ערכתי בדיקת אולטרסאונד בה נמצא שהכבד בגודל תקין, מרקם הומוגני. וגם נמצאה אבן בכיס המרה בגודל 2.2 ס"מ (גודל כיס המרה תקין, דופן לא מעובה, דרכי המרה אינן מורחבות). לפני כמה ימים חזרתי על בדיקות הדם (אני עדיין נוטלת את הגלולות ולא עשיתי הפסקה מאז), ה-GGT היה גם הפעם 79. ה-ALT תקין. (אני בת 28) רציתי לשאול שתי שאלות - 1. מה יכולה להיות הסיבה לGGT הגבוה? האם זה דורש טיפול/בדיקה נוספת/התייחסות? (יתכן וזה קשור לגלולות, ואם כן, צריך להחליפן?) 2. האם זה נכון שאבן בכיס המרה יש או אחת גדולה או הרבה קטנות, ובמידה ויש לי אחת גדולה זו הנטיה הגנטית, והמצב לא ישתנה? האם נדרשת התייחסות ובדיקות נוספות לאבן בגודל כזה (2.2 ס"מ)? אני קצת מודאגת... תודה מראש, נטע

12/02/2011 | 12:35 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

העלייה ב- GGT יכולה לנבוע מהטיפול בגלולות, הייתי ממשיך המעקב אחר תפקודי הכבד בשלב זה. במידה וממשיכה העלייה הייתי מחליף הגלולות. שנית, אני מבין שהממצא של אבן בכיס המרה הוא מקרי, ואינך סובלת מכאב בטן כלל. במקרה זה אין אינדיקציה לרוץ ולהסיר את כיס המרה. במידה ובעתיד יופיע התקף אחד אופיני של כאב בטן על רקע האבנים בכיס המרה, הייתי מסיר את כיס המרה ללא היסוס. יש שממליצים להסיר כיס מרה עם אבן גדולה באנשים אסימפטומטים אך עם גורמי סיכון נוספים כגון סכרת, תרופות מדכאות מערכת חיסון, לפני השתלה או ניתוח לב וכיוצא בזה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב