מוקד בכיפת הכבד

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

26/01/2011 | 18:02 | מאת: שרון

בCT שעשיתי בגלל חשד לקרוהן התגלה בכיפת הכבד (חתך 18) מוקד קטן 5 מ"מ עובר האדרה חזקה לאחר הזרקה. כתוב שלא ניתן לאפיון בבדיקה זו. (הכבד בגודל ומרקם תקין). מה הכוונה בממצא ?

29/01/2011 | 21:31 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הכי סביר שמדובר בהמנגיומה קטנה שהוא סוג של גידול שפיר המורכב מצבר של כלי דם, אינו דורש טיפול אומ מעקב. יחד עם זאת, היות ומבדובר באבחנה על סמך סיטי, והיות ובדיקת אולטרהסאונד לא תצליח להדגימו עקב גודלו הקטן, מטעמי זהירות הייתי ממליץ על בדיקת מעקב עם אולטרהסאונד עוד 4 חודשים.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב