כאבים חזקים בבטן עליונה בצד ימין ובמותן ימין

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

11/01/2011 | 22:51 | מאת: יעל

שלום רב אני סובלת מזה כחודש וחצי מכאבים חזקים בבטן העליונה בצד ימין, ממש מתחת לצלעות, ובמותן ימין, בהמשך הצלע. באולטרסאונד שעשו לי קבעו שיש לי כבד שומני עם אזור היפואקוגני, לא ציינו איזה גודל, ויתכן הסננה שומנית. אז ראשית מה זה אומר? האם זה מה שגורם לכאב? מה המשך הטיפול הרצוי? ולמה כואב לי ממש אם אני רק נוגעת בטעות באזור? בבקשה עזרה, זה ממש כואב לי. תודה רבה!

15/01/2011 | 18:53 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הכבד השומני אינו מסביר את הכאב שלך. העובדה כי קיימת רגישות במישוש אזור הצלעות יכול לכוון לתהליך דלקתי למשל בגבול צלע סחוס כמו לדוגמא - costochondritis. הייתי מנסה כדורים נוגדי דלקת מסוג Etopan, Arcoxia.

15/01/2011 | 23:51 | מאת: יעל

16/01/2011 | 17:35 | מאת: תמרה

גם לי כואב אבל היתי באולטרסאונט ואמרו לי שאין לי כלום וזה כואב מאד האם גם אני סובלת מאותו הסיבה ?

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב