RE RE כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

31/12/2010 | 11:27 | מאת: סימה

שלום.תודה על התשובה המפורטת אבל רציתי לציין שאצלי האבן בכיס המרה יושבת בפונדוס לפי מה שרשום בUS וכיס המרה לא דלקתי.אים האבן בפונדוס זה אומר שהיא סותמת את מוצא כיס המרה או לא? אני יודעת שהיא יכולה לזוז אבל עד לאחרונה זו התשובה בUS .אני לא יודעת מה הכוונה בפונדוס? ושאלה נוספת מה זה מנגנון נוירואנדוקריני?לפי מה שאני מבינה זה גירוי עצבי פנימי של כיס המרה?כי לפעמים ללא קשר לאוכל פתאום מופיעה התכווצות בבטן ימנית עליונה וזה יכול להופיע במצב שאני בלחץ.לכן אני מתלבטת לגבי נתוח כי קראתי ושמעתי שגם אחרי הניתוח יש אנשים שממשיכים אותם הכאבים והתלונות .אשמח לקרוא את דעתךולקבל תשובות לשאלותי. ותודה רבה

01/01/2011 | 14:59 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

הפונדוס הוא דוקא התקרה של כיב המרה וממוקם רחוק ממוצא כיס המרה. אבל, זו לא הנקודה, היות ובנכוחות אבנים בכיס המרה, אין מדובר באבן אחת בודדת אלא במס' אבנים, חלקן גדולות וחלדן קטנות. כך שמיקום האבן אינו חשוב. השאלה העיקרית בהחלטה על ניתוח להסרת כיס מרה היא האם מדובר בתסמינים הנובעים מהאבנים בכיס המרה או לא. ההתקף האופיני היא כאב התקפי בעל אופי של "צירים", קרי בה והולך, מטפיע כשעתיים לאחר ארוחה ויכול להמשך שעות עד ימים, בסופו של דבר חולף. לעיתים מלווה בתחושת בחילה או אף הקאות, לעיתים, הכאב מקרין לגב או לכתף ימין. התקף של כיס מרה אינו בהכרח דלקת. כאשר מדובר בדלקת כיס מרה מדובר בכאב קבוע ולא בעל אופי של "צירים" לעיתים מלווה בעליית חום, ורגישות בטנית משמעותית. לרוב דורש אשפוז ומתן אנטיביוטיקה לתוך הוריד.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב