הריון עם כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

15/12/2010 | 14:58 | מאת: ליאת

שלום אני בשבוע 31 הריון ראשון וגילו לי אבנים בכיס מרה. אני סובלת מכאב סטטי שלא עובר ומחמיר לאחר אוכל. נתנו לי המון אנטיביוטיקה וממליצים לי על ניקוז עד הלידה. אני מפחדת מניקוז. האם יש דרך לשרוד עד הלידה בלי סיבוכים?

23/12/2010 | 19:01 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

חודש שמיני לא כל כך מומלץ לנתח, ראשית, אם מנתחים עלול להסתיים בניתוח פתוח ולא לפרוסקופי , המקובל היום לצורך הסרת כיס המרה. שנית, לאחר ניתוח פתוח יהיה קיים סיכון מוגבר להתפתחות בקע בצלקת ניתוח כיס המרה עקב הלחץ התוך בטני הקיים כמו גם השפעת השינויים ההורמונלים על החוזק הרקמתי. דיקור כיס מרה אופציה רק כאשר מתפתחת דלקת כיס מרה המתבטאת לרוב בכאב שאינו מרפה, מלווה בחום ורגישות בטנית ניכרת. לרוב, דלקות כיס המרה מגיבות לטיפול אנטיביוטי. ממליץ להמתין עד לאחר הלידה ואז לאחר תקופת החלמה סבירה להוציא כיס המרה בלפרוסקופיה. במידה ותתפתח דלקת לפני הלידה אזי טיפול אנטיביוטי תוך ורידי ואם לא משתפר ניקוז כיס המרה או ניתוח דחוף להסרת כיס המרה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב