תוצאות US בטן

דיון מתוך פורום  כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב

09/12/2010 | 15:15 | מאת: דניאל

שלום רב בן 36, לא מעשן, לא שותה אלכוהול, עודף משקל ( 1.78 , משקל כ - 90) מזה זמן שיש אצלי עליה באנזימי הכבד - ALT-83. בתאריך 20.3.2007 נשלחתי ע"י רופא גסטרו לבדיקות דם לנגיפים וכן ל - US בטן . בדיקות הדם היו תקינות, ובדיקת ה -US הראתה שיש כבד שומני כלדלהלן: כבד במרקם הומוגני שומני,מוגדל ציר אורכי 164 מ"מ .כיס מרה ללא אבנים. דרכי מרה בקוטר תקין .לבלב הודגם בהגבלה עקב ריבוי גזים תקין בגודל ובצפיפות .טחול הומוגני בגודל תקין בדיקות דם עדכניות תקינות (שומנים ושאר הערכים) תקינים לגמרי, אך אנזימי הכבד מוגברים ברמה דומה לעבר, כאשר בתוספת גם ה - AST טיפה מעל הנורמה. נשלחתי ע"י רופא המשפחה ל US בטן ואלו התוצאות : בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק כבד - מוגדל באורך כ - 18 ס"מ, בעל מרקם שומני מאוד עם קושי להדגמה בעומק. לבלב - לא הודגם עקב ריבוי גזים. כיס מרה - תקין, לא הודגמו אבנים, דרכי מרה אינן מורחבות. טחול - מוגדל באורך כ - 13.7 ס"מ. ברצוני לשאול : א. מה המשמעות של בדיקה מוגבלת עקב מבנה גוף הנבדק, והאם זה מצריך בדיקה מסוג אחר ? ב. מה המשמעות של הגדלת הכבד מהפעם הקודמת,וכן הקושי לבדוק לעומק, האם זה מצריך בדיקה כלשהי ? ג. הלבלב לא הודגם, האם זה משמעותי ומצריך בדיקה ? ד. מה הסיבה לטחול המוגדל ? והאם זה מצריך בדיקה ? תודה על הסבלנות ועל תשובתך. דניאל

09/12/2010 | 19:11 | מאת: ד"ר גיל אוחנה

אדם בעל עודף משקל, בד"רכ גם בעל רקמת שומן תת עורית או בחלל הבטן בכמות דולה, דבר המפריע או ממסך את היכולת של האולטרה סאונד לראות היטב ממצאים בעומק חלל הבטן, ולכן הבדיקה מוגבלת. קרוב לודאי שיש לך כבד שומני אשר יכול להסביר את ההפרעה בתפקודי הכבד. לא צריך להלחץ מכך אך מומלץ לרדת במשקל ולעשות ספורט.להמנע משתיית אלכוהול מופרזת. לבלב בדר"כ לא מודגם בבדיקת אולטרהסאונד בגלל מיקומו הנסתר. לגבי הטחול המוגדל מציע להבדק ע"י רופא המשפחה.

מנהל פורום כירורגיה של הכבד, דרכי המרה והלבלב